Banen vår

I 2015 ble Vear Discgolf en del av Vear Idrettsforening og arbeidet med å bygge banen startet. Per dags dato består banen av 20 hull, og den passer for alle nivåer – både store og små.

Banen starter bak Vearhallen, følger så lysløpa og deretter inn i skogen ned mot fotballbanen.

Se stort bilde av 20-hulls banekartet her.

Parkering: Bak Vearhallen er det flere parkeringsplasser. Skulle den være full er det flere parkeringsplasser ved klubbhuset til Vear og foran Vearhallen.

10-hulls bane på Vear Skole

I 2016 laget Vear Barneskole en 10-hulls bane rundt på skoleplassen, med 5 kurver og 2 utkast per hull. Dette er en korthullsbane som egner seg godt for nybegynnere og barn, men også god trening for viderekomne.

Digitalt kart kommer senere.

Parkering for denne banen er ved klubbhuset, og første utkast er ved skateboard parken hvor det også er et banekart. Den er åpen for alle utenom skoletid.

Hva er Discgolf?

Discgolf/frisbeegolf er en av Norges mest voksende idretter, som appellerer til alle aldre. Idretten er svært lik tradisjonell golf, hvor man starter fra et utkast (tee) og skal kaste fra A til B. I stedet for ball og hull benytter man frisbeer/discer og metallkurver. Baner har ofte mellom 9-21 hull. Discgolf er en rimelig idrett, hvor Discer og utstyr koster fra 100,-.

1. Start på oppmerket utkaststed (tee).
  2. Neste kast gjøres fra det stedet frisbeen landet – den som ligger lengst unna kurven kaster først.
  3. Hullet er fullført når frisbeen blir liggende i kurven. Man noterer antall kast hver spiller brukte og går videre til neste hull.

Grunnleggende regler

• Når du kaster må du ha en fot på stedet der forrige kast landet (lie).
  • Er forrige kast mer enn 10 meter unna kurv er det lov med tilløp, samt tråkke over lie etter frisbeen er kastet.
  • Det er ikke lov å flytte grener eller andre elementer som er i veien der man står og kaster. Det er derimot lov til å flytte grener som har brukket eller er løse.
  • Kaster du i et område utenfor spillebanen (Out Of Bounds), skal man kaste fra oppmerket dropsone. Har ikke hullet dropsone skal man kaste fra det stedet frisbeen krysset grensen til banen (OB-linje). Man får da et ekstra «straffekast» som legges til totalen.
  • Ved uenigheter er det flertallet i gruppen, som ikke er direkte involverte i situasjonen, som bestemmer.
  • Discgolf er en «gentelman» sport, vis derfor hensyn ved å være stille og holde deg i ro når andre kaster. Vis respekt for naturen og området.

Ikke kast hvis du ikke har oversikt over området – vis hensyn til andre brukere av banen.

Les mer om regler og utstyr på Norges Frisbeeportal.

I fokus